Megay Róbert Péter, a szervező bizottság elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar borvidékeket népszerűsítő élménytúrán 50 motorral mintegy 70-80 versenyző vesz részt, akik június 2-án, pénteken reggel 8 órakor rajtolnak el a Savoya Park melletti parkolóból. A mezőny napi 180-190 km-t tesz meg, miközben négy-öt borászatot fog érinteni. Az eredményhirdetést szombaton tartják Tapolcán, majd a program vasárnap egy kötetlen élménymotorozással zárul.

"A kulturált borkedvelő magyar ember elkötelezett a minőségi borok iránt. A versenyre ezért olyan pincészeteket választottunk, amelyek kiváló minőségi borokat állítanak elő, de esetleg még kevésbé ismertek a belföldi és a külföldi piacon" - fogalmazott Megay Róbert Péter.

Lukoczky Csilla, a Netmoto Vespa márkaigazgatója bejelentette, hogy a Vespa olasz motorgyár 40 robogót biztosít az indulóknak, a többiek pedig saját motorjukkal fogják teljesíteni a távot.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, a szervező bizottság tagja felhívta a figyelmet, hogy a rendezvényt annak az üzenetnek a szellemében tartják meg, hogy "aki reggel elindul, az este egészégben térjen haza a családjához".

Komáromi Endre, a rali biztonsági főnöke kiemelte, a versennyel szeretnék bebizonyítani, hogy a felelősségteljes alkoholfogyasztás és a biztonságos közlekedés balesetmentesen is megoldható, ezért a résztvevőket minden nap megszondáztatják, s a közlekedés közben nemcsak a gépjárművezető, hanem az utas sem fogyaszthat alkoholt.

A rali két fővédnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lesz.

(MTI / Fotó: autoszektor.hu)